lørdag 24. april 2010

Har vi ikke lært av historien???

Ikke hundre år har gått siden jødene måtte gå med gul stjerne på seg for å vise til at de var jøder og annenrangsinnbyggere... Jødepass måtte de også ha med seg. Alle er vel enig om at dette var galt og at dette sammen med resten av alt som skjedde under andre verdenskrig er noe vi burde unngå å repetere. Menneskers ondskap kjente ingen grenser på den tiden vil mange si, kreativiteten var iallefall stor vil jeg si.
Heldigvis har vi lært og kunne etter andre verdenskrig fortsette et nytt og bedre liv og verden.

Det har iallefall jeg trodd, helt til jeg leste avisa idag: Tøff innvandringslov vedtatt i Arizona.
Les selv, jeg ender bare med gåsehud og fortvilelse...  Riktignok har de sikkert problemer med illegal innvandring, men det må da vel finnes andre metoder? 

torsdag 22. april 2010

Fristelser!

Sitter her og har såååå lyst på noe godt, som for eksempel min lillesøsters fantastiske brownies med hele bringebær inni, eller Resturanten Bambus sin innbakte vanniljeis med deilig saus og frukt.... Og hva slags menneske er jeg om jeg ikke deler? så her: enjoy!

Frisk sjøluft og god samvittighet...





Ut på tur aldri sur? For de som kjenner meg personlig, så anbefales det ikke å verken se eller lese dette innlegget! Herved advart. Når det er skrevet, så må jeg på en eller annen måte vise til hvor flink jeg var i går! Da jeg kom hjem fra skole i tolvtiden, sto min nye samboer med tilbud om en liten gåtur langs Ladestien her i Trondheim. Tja hvorfor ikke tenke jeg, da letner sikkert hodepina og vi kan få bli bedre kjent! Og før jeg viste ordet av det, så var turen fullført og jeg hadde frivillig bevegd meg til fots på over en mil(!). Som den sofaelskeren jeg er, så er dette nesten ikke til å tro!





....






.

lørdag 17. april 2010

First obsession?

Har akkurat vært hos min storesøster og fått igjen en pose full av det som i flere år var en stor skatt... Flere bøker fra serien Bobsey-barna! Har flere stående hjemme på barndomsrommet, ah the memories! (skjønt jeg kan ikke huske så mye fra bøkene...)


Da jeg begynte å lese bøker selv, oppdaget jeg min mor og eldre søsters Bobsey barna bøker. Det endte med at jeg i forkant av hver bursdag sendte en liste med bare tall til onkelen og tanten min i Trondheim, med beskjed  om at jeg ønsket meg bøkene om Bobsey-barna med tilsvarende nr i serien. Og til hver bursdag kom ei bok eller to! Strålende fornøyd hver gang!


Og når jeg ble stor, så skulle jeg selv ha to sett med tvillinger, begge par skulle bestå av en gutt og ei jente, akkurat sånn som Bobseybarna! Kjempemorsomt å se igjen diverse cover! 
Fant også en gulltoppbok og noen Lykkebarnabøker, men de fikk aldri noen særlig oppmerksomhet...







.

onsdag 7. april 2010

Jeg fant jeg fant jeg fant....

Det er ikke til å legge under en sten (eller noe annet), at jeg kan sympatisere med gullfiskenes hukommelserang på en del emner... Og ikveld kom jeg på noen bilder som jeg hadde glemt, men som ble tatt for litt over 3 måneder siden... Noen ganger er denne gullfiskhukommelsen til å grine av, men desto oftere er det en nyvunnen glede over å oppdage "nye" ting eller en finne igjen old memories.  Legger ut noen av bildende her, så kan dere se selv... Og forresten, forskere har statfestet at gullfisker husker rundt 3måneder om gangen, det viste du vel ikke? =P

------------------------Gullfiskminne ja, ehmmm, og i farta glemte jeg at jeg fant bildene da jeg overførte de til en bærbar harddisk..... E d mulig?  *riste på hodet til det skrangler*

mandag 5. april 2010

Påskerapport

Som sagt så mange før: DET er lite som matcher det å komme hjem etter ferie! Å sove i sin egen seng og rote akkurat sånn som det passer seg uten å tenke på andre.
Etter årets påskeferie har jeg fått noen nye viktige lærdommer:
* Singellivet passer meg best, for det å dele rom med noen andre pustende vesener ødelegger den dyrebare skjønnhetssøvnen min (iallefall når vedkommende snakker i søvne, snorker og og snur seg 90`grader ca 120 ganger om natta! ). Beklager kjære foreldre, søsken og venner med barn og eller kjærester; men der må dere smøre dere nok en gang med mye mer tolmodighet =D
* Hjertet mitt har det best i hjemlige og rolige omgivelse: ikke i nærheten av 9åringer som elsker BØh!-leken døgnet rundt... Itj nå relaxing jo!
* Yatzi er gøy bare en viss antall ganger...
* Gult er IKKE kult! (dette må fremdeles læres hvert år...).

Når det er nevnt,  så er det ingenting som gir mer happiness enn å
* Bli vekt vær morgen med " God morn Tante!"
* Få ta del i en supersonisk glad niårings første RBKkamp (beklager, litt mye disneychanneltitting).
* Kunne ane at det er håp for at tenåringsevøer kan bli voksne mennesker med sunn fornuft en dag...
* Få æren av å lese nattahistorie hver kveld!
* Alle klemmene og kosen
* Hjemmelaga mat
* Og ikke minst treffe igjen mennesker som man er glad i, men som man på grunn av landets geografi, treffes så alt for sjeldent.

Ei herlig påske er over, og jeg gleder  meg virkelig til å ta fatt på jobb og skole igjen! Kanskje ikke så rart når jobben innebærer å leke og skolen spennende historie... Håper alle har hatt ei fin påske!